6 Månader Senare

 

Tiden går så fort, jag har verkligen inte haft orken att skriva något främst då jag vart tvungen att lägga all fokus på mig själv och min rehab efter min ADHD diagnos. Att skriva är en form av terapi, men min utmattning som är i svårare slaget gör att jag får göra det i perioder då jag vill och orkar.

Fått testa flertalet olika mediciner för min ADHD, detta har varit nödvändigt för kunna få mig att slappna av och kunna återhämta mig från mitt utmattningssyndrom. 

Tog ett par månader innan jag hittade rätt medicin som funkade för mig, testade 2st innan jag hittade rätt och denna perioden var rätt kaosig med mycket ångest som ständigt låg och tryckte, ja märkte verkligen hur medicinerna tryckte på ångesten och ökade den. Ångesten fick verkligen ett järngrepp om mitt liv och jag ville bara gråta.

Just då kändes allt som ett sådant misslyckande, gått i 2 år och väntat på att få medicin och äntligen kunna påbörja min rehab ordentligt men allt blev tvärtom istället.

Sen hände det, hittade en medicin som tog bort min rastlöshet, fick mig att hitta ett inre lugn utan nån som helst påverkan på min ångest. 

Har fått världens bästa läkare samt en specialiserad sjuksköterska som verkligen förstår min problematik och hur pass allvarlig den är, vi har en nära kontakt och känner verkligen att jag efter 2 års tid äntligen kommit rätt, som att jag äntligen kommer få mitt mående att vända lite till då jag får rätt medicinering samt rätt hjälp av sjukvården.

Så hur har hösten varit egentligen?

Den har vart rätt tung men ändå positiva inslag där mitt mående blivit bättre. Min vardags ångest som legat på konstant i nästan 2 år är som bortblåst, den dyker upp ibland men för det mesta slipper jag den. Detta är ett steg i rätt riktning men nu drabbats av en enorm trötthet där ångesten brukade ligga på, en trötthet likt den som dyker upp vid insjuknandet. Haft den i princip hela hösten, behövt sova 12-14 timmar/natt, inte kunnat följa några serier eller kolla tv senare på kvällarna. Tror bara vi med utmatningssyndrom förstår hur det är, en frisk människa tänker säkert "det är la bara kolla på tv?" Nej! det är inte bara att kolla, hjärnan orkar inte registrera allt som händer och fortsätter man då trots att huvudet säger ifrån kommer ångesten som ett brev på posten.

Mina bakslag kommer fortfarande än idag och dem är svåra, dem innebär i princip att jag blir sängliggandes och måste blunda, där kommer poddar in i bilden. Dem har verkligen hjälpt mig mycket när mitt huvud inte orkar mer. Det konstiga är hur kroppen hänger ihop, under mina bakslag där huvudet inte funkar kommer direkt min värk i ryggen, muskelaturen blir så otroligt svag. Kan räcka med en liten promenad sen är benen helt skakiga och slutkörda Jag skulle säga att jag mår bra/ok ungefär 1/4 av tiden nuförtiden. Det positiva är att mina bra dagar är mycket bättre nu, ja känner mig i princip frisk i huvudet ibland och att min personlighet kvar, jag har inte blivit förändrad utan känner smaken av ett friskt liv där jag kommer bli mig själv tids nog. 

Idag i samråd med läkarna får jag inte göra någon fysisk aktivitet, jag har ca 1-2 års av rehab innan jag får börja träna igen, är promenader som max jag får göra.

Jag får ha max 1 timmes aktivitet/umgås med folk sen vila, sen totalt 2 timmar/dag där jag gör saker sen är det vila som gäller resten av dagen. Detta påbörjades för ca 1 månad sen och har funkat bra. Svårt att få tiden att gå på dagarna men känns som detta kan hjälpa mig att korta ner mina bakslag. Fortsatt så pass nersatt i kognitiva funktionerna att jag inte klarar av att umgås med folk i grupp utan medicin, så är fortsatt rätt isolerad men klarar 1 person utan medicin idag.

 /T 

 
 
 
#1 - - Anonym:

Hej Tommie ! Skönt att det blir bättre! Var du såhär utmattad i benen innan oxå? Med den trötthet eller har den kommit nu?

Svar: Hej och tusen tack, hade denna trötthet i början också. Men nu är det som att ångesten ersatts av tröttheten men det ska visst vara så enligt läkaren. Har ett sömnbehov på minst 12 tim/natt nu vilket ä lite små jobbigt och då vila ja mycket under dagarna men den ska gå över tids nog :)
TommieAmanda

#2 - - Mellan Stolarna:

Det låter väldigt besvärligt att ha så begränsad kapacitet. Det är otroligt vad olika det kan vara!

Svar: Jo det är jobbigt. Har du andra besvär? Mvh Tommie
TommieAmanda

#3 - - Anomym:

Hej

Har du värk i dina ben?

Svar: Hejsan, nej ingen värk i ben men däremot i min ländrygg!

Mvh Tommie
TommieAmanda

#4 - - Anonym:

Va gör du åt ångesten ?tar du lugnande ?

#5 - - Anonym:

Hej hur gick ångesten över ?

#6 - - Anonym:

Har du ingen ångest nu? Vilka lugnande tar du?

Svar: Väldigt lite av vardagsångesten, nästan minimalt. Vid större tillställningar behöver ja oxascand annars ingen medicin mot ångesten :)
TommieAmanda