Tiden Efter ADHD Diagnosen

 

"Sjukvården i detta landet är verkligen under all kritik, särskilt psykiatrin" 

Jag ringde Psykiatrin dagen efter jag fått hem mina papper om min neuro psykiatriska utredning från Bräcke Diakoni för då visste jag att psykiatrin hade fått dem också. Jag kan inte få någon hjälp med varken medicinering eller boka läkarbesök eller terapi innan dessa papper hade kommit fram till dem. Läkarna på Bräcke sa att psykiatrin kan ringa dem så kan dem bekräfta min diagnos, fick som svar från psykiatrin "det funkar inte så" hepp. 

Jag ringer iallafall psykiatrin och får prata med en specialist sköterska som säger att dem ej fått några papper, det va konstigt tänkte jag för både jag och dem som skrev remissen (min vårdcentral) hade fått dem dagen innan. Ok tänkte jag och sa att jag vill boka in tider för påbörja min Terapi iallafall, (jag fick genom utredningen veta att jag skulle börja med följande terapier. Beteende förändring, Psykoeducation, energi balans samt metoder för hantera mitt humör) 

Fick som svar att det är en väntetid på 2 år till psykologerna som kan hjälpa mig med detta, Jag har alltså fått vänta 21 månader (sjuk i Utmattningssyndrom) för att få veta vilken diagnos jag har och vilken behandling jag behöver och måste göra för min rehab ska gå åt rätt håll, men nu ska ja vänta ytligare 24 månader på att få den behandlingen? (Såhär har vi sjuka det och folk undrar varför vi inte blir friska, jävligt konstigt) 

Vet inte om ja ska skratta eller gråta, kasta mobilen i väggen eller be dem dra åt helvete. Jag skulle iallafall bli uppringd av deras chef för jag kräver att jag ska få hjälp nu, dem får lösa det på något sätt genom en privat aktör eller i ett annat landsting. Jag har väntat tillräckligt länge på att få hjälp. 

Väntar en vecka, har ringt  2ggr under denna veckan till psykiatrin ang min papper, det svar jag får är att dem inte har kommit hela tiden. Jag blir så arg för ingen verkar bry sig och kolla upp om min papper kommit eller inte trots att jag ringt dem flera ggr. Man säger bara att dem har inte kommit du får vänta, det är administratörerna som har hand om det. "Ok men fråga dem om mina papper då, vad fan är problemet?" Dem förstår nog inte vilken skada dem gör när det funkar såhär, den ångesten och ilskan denna väntan orsakar (Ni måste förstå att jag väntat i 21 månader nu sjuk i utmattning där hela min rehab hänger på få hjälp med min ADHD problematik)

Fick ju min diagnos ADHD Medelsvår för 3 veckor sedan men då dem bara har hyrläkare måste ja träffa en ny läkare igen för kunna påbörja min medicinering men några tider till läkare finns inte inom närmsta tiden.

Så blir det med olika hyr läkare hela tiden, dem kostar mer pengar och det blir ett helvete för oss sjuka, annars hade jag kunnat påbörja min medicinering omgående jag fått diagnosen med bara ett samtal med den läkaren jag träffade senast men då han bara är hyr läkare visste dem inte när han är tillbaks så måste nu vänta på få träffa en helt ny läkare igen innan behandling kan påbörjas.

Det ända jag gjort i 21 månader då jag blev sjuk i utmattningssyndrom är att vänta, vänta och åter vänta, det 6 läkarna jag träffat under dessa 21 månader säger hela tiden att min rehab inte går mer framåt samt den nykomna ångest problematiken troligen beror på att jag har ADHD. Nu har jag fått det bekräftat och även vilken behandling som krävs och ska självklart då VÄNTA!

Att vänta några veckor för en frisk människa låter kanske inte så farligt men i mitt fall som varit isolerad och mått skit pga utmattningssyndrom i 21 månader nu känns en bara en vecka som en månad. Jag vill ju bara få den hjälpen jag måste ha för att bli frisk och få tillbaks mitt liv.

(Kan till lägga att tox prover samt ekg är klara så det enda som är kvar är att skriva ut medicinen, när jag väl börjat medicineringen ska ja gå på öppen psykiatrin varje måndag för kontroller så kan inte förstå varför jag ska vänta flera veckor på en läkartid för börja medicineringen)

Jag känner mig så maktlös, det ända jag vill är att få rätt hjälp och behandling, att bli frisk, kunna jobba och umgås med familj och vänner. Men just nu känns det som jag bara vill ge upp.

All kärlek!

/T

Visa fler inlägg