Presentation Amanda

Hej,
 
Jag är 25 år och jobbar som sjuksköterska. På fritiden sysselsätter jag mig med bl.a. att pyssla och inreda här hemma, tränar (om jag är inne i en "träningsperiod", det varierar lite hehe), umgås med familj/vänner eller det som jag föredrar allra mest, att umgås med Tommie. 
 
Jag och Tommie har varit ett par i lite över två år men lärde känna varandra för ungefär fyra årsedan. Vi är förlovade sedan julafton -17 då Tommie satte sig på knä framför mig bland våra nära och kära och frågade om jag ville dela resten av mitt liv med honom. Jag svarade inte det klassiska; "ja", jag svarade "självklart". Och precis så har det varit från första stund vi började dejta, självklart alltså. Allt har varit så självklart mellan oss två. Ni vet när man var yngre och sökte på google; "hur vet man att man hittat den rätta?".. Äntligen har jag fått svaret och just nu sitter jag här och är så lycklig över att jag fått uppleva riktig kärlek.
Det har inte varit en dans på rosor de 6 senaste åren för mig då väldigt mycket tragiskt har hänt, det är dock mindre relevant nu, men bara för att ni ska förstå lite min känsla av att nu känna trygghet och kunna andas ut. 
 
Nu tillbaka till början av vårt förhållande och Tommie fortfarande var frisk. Vi träffades i slutet på sommaren 2015. Jag studerade då till sjuksköterska och Tommie jobbade som butikschef på MMSports. Våra dagar såg ungefär ut som alla andras, förutom att vi var som två tonåringar med fjärilar i magen på rosa moln. Vi blev officiellt ett par i november 2015 och om jag inte missminner mig så flyttade vi mer eller mindre ihop några månader efter. Eller rättare sagt, jag flyttade in till ett fantastiskt fint hus som Tommie designat och byggt själv. Jag är oerhört tacksam för att få bo såhär fint och det är tack vare att jag flyttade hit jag fann ett intresse för både blommor (som jag inte förstått mig på tidigare) och inredning som jag tycker är super kul att hålla på med idag. 
 
Under pågående bygge av sovrummet. Altanen är utbyggd och klar.
 
Vi började kring vårkanten 2016 planera att bygga ut huset då vi var i behov av ett sovrum. Vi sov då på loftet och huset har en öppen planlösning vilket resulterar i att minsta lilla ljud någon gör i huset hörs oavsett vilket rum man befinner sig i, och som ni förstår är det mindre praktiskt när den ena ligger och sover och den andra har gått upp.
Men sagt och gjort, papprerna skickades in angående bygglov och vi fick godkänt att börja bygga. Vi började rita, diskutera och planera detta roliga projekt tillsammans. Vi hade bestämt att vår första semester ihop skulle ägnas åt att bygga sovrummet samt bygga ut altanen. Notera att detta var Tommies första sammanhängande semester på ca 5 år. Vi var dock väldigt noga med att det inte skulle bli någon stress att bli klara med rummet utan det skulle få ta den tid det tog och inte glömma bort att njuta samtidigt av sommaren och dess tillbehör. Verkligheten blev tyvärr en helt annan.. Det enda vi gjorde på vår fyra veckors semester tillsammans var att bygga, bygga och åter bygga. Detta var inget vi reflekterade över där och då eftersom vi samtidigt hade väldigt roligt och mysigt ihop men som vi nu i efterhand förstått inte var det mest optimala. Det är lätt att vara efterklok som de säger.. 
Vi hade semester hela augusti och min skola började någon gång där i slutet av månaden och det var mitt sista år innan examen (yey!) och Tommie återgick till sitt jobb på MMSports. Det blev dock inte långvarigt. Tre veckor in i september så la bokstavligen Tommies huvud och kropp av. Det var en morgon som förändrade allt..
 
Jag tänkte runda av här då det krävs ett helt eget inlägg till att förklara hur det hela gick till den morgonen.
Jag har försökt förklara så kortfattat som möjligt för att ni ska få en bild av hur vi träffades och hur det hela startade. 
 
Jag kommer att använda denna bloggen till att beskriva mitt perspektiv på hur det är att vara bredvid någon som har utmattningssyndrom, hur jag upplever det hela och hur det har påverkat mig. Jag kommer även att flika in med lite inredning (mycket ;)) bara för att jag tycker det är så roligt. 
 
Fortsättning följer...
 
 
 
/A
0 kommentarer publicerat i Presentation
Taggar: bygge, förlovning, psykisk ohälsa, renovering, semester, sommar, utmattningssyndrom